Vegán palacsinta – Tojás és tej nélkül is tökéletes! 🥞✨


Ha szeretnéd elkészíteni a legjobb vegán palacsintát, ami nem szakad, puha és finom, akkor ez a recept neked szól! Egyszerű, gyors és garantáltan működik!

Hozzávalók (kb. 8-10 palacsintához):

100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
200 g fehér liszt
600 ml árpatej (vagy más növényi tej: zab-, mandula-, szójatej)
1 csipet só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál útifűmaghéj (ez adja az extra rugalmasságot és helyettesíti a tojást!)
2 evőkanál olaj + a sütéshez olaj spray

Elkészítés:

1️⃣ A tökéletes tészta: Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: lisztek, sütőpor, cukor, só, útifűmaghéj.
2️⃣ Csomómentes keverés: Öntsd hozzá a növényi tejet és az olajat, majd keverd csomómentesre egy habverővel. Pihentesd 5-10 percig, hogy az útifűmaghéj megszívja magát.
3️⃣ Sütés: Hevíts fel egy tapadásmentes palacsintasütőt, kend meg vagy fújd le olajjal. Egy merőkanál tésztát önts a serpenyőbe, oszlasd el egyenletesen, és süsd közepes lángon 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz.
4️⃣ Fordítás és kész! Fordítsd meg, és süsd további fél percig a másik oldalát is. Ne félj kicsit barnábbra sütni! Ettől lesz igazán finom.

🔥 TIPP: Ez a recept ízre és állagra is nagyon közel áll a hagyományos tojásos-tejes változathoz! Próbáld ki és írd meg a véleményed!

Mivel töltsd meg?

➡ Házi lekvárral 🍓
➡ Vegán mogyorókrémmel 🍫
➡ Friss gyümölcsökkel 🍌🍇
➡ Fahéjas cukorral 🍯

Én most házi baracklekvárral és kakaóval töltöttem meg őket, de kölesből isteni vegán túrót készíthetsz natúr tofuval vegyítve így egy fehérje gazdag változatot hozhatsz létre. 

1 db vegán palacsinta + 1 ek baracklekvár = kb. 220 kcal

TIPP: Ha szeretnéd csökkenteni a kalóriát, használj cukormentes lekvárt vagy töltsd meg friss gyümölccsel! 🍓🍌

Ha rád tör a nasi utáni vágy, egy ilyen vegán palacsinta sokkal jobb választás, mint a hagyományos verzió! 🍽️ A teljes kiőrlésű liszt lassabban szívódik fel, így hosszabb ideig biztosít energiát és nem emeli meg hirtelen a vércukorszinted. Ha pedig cukormentes házi vagy diabetikus lekvárral töltöd, egy kiegyensúlyozott desszertet kapsz, ami nem okoz vércukor-ingadozást, mégis finom és laktató. Élvezd bűntudat nélkül! 💚🥞

 

Nyilatkozat:

Ez a bejegyzés kizárólag tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvosi vagy dietetikus tanácsadást. Kérdés esetén konzultálj szakképzett szakemberrel!

A jelen blogon található tartalmak kizárólag információ tájékoztató és oktatási célokat szolgálnak. Az itt közölt tartalmak saját tapasztalataimon, kutatásaimon és nyilvánosan elérhető szakirodalmi forrásokon alapul, és nem minősül egészségügyinek, dietetikai vagy orvosi tanácsadásnak.

 Jogi nyilatkozat: A weboldalon található cikkek, receptek, szövegek és képek szerzői jogi védelem alatt állnak. Ezeket kizárólag az eredeti URL megjelölésével lehet közösségi oldalakon megosztani. A tartalmak engedély nélküli másolása, módosítása vagy máshol történő közzététele tilos. Minden jog fenntartva. A cikkekben szereplő képek forrása vagy saját fotó (vízjellel ellátott), vagy a Leonardo.ai által generált kép. A szerzői jogok megsértése jogi következményeket vonhat maga után. Amennyiben engedélyt szeretnél kérni a tartalmak felhasználására, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot a flexiveganbalance@gmail.com címen



 

Megjegyzések